Dag 1 in Belgrado

In de loop van de vrijdagmiddag vertrek je vanaf Eindhoven Airport met de lowcost-maatschappij Wizzair richting Belgrado, de hoodstad van Servië. Na een vlucht van iets meer dan twee uur kom je aan op Nikola Tesla Airport.

Je kunt met het openbaar vervoer naar het centrum reizen, maar het is ook mogelijk om een taxitransfer te boeken. In de aankomsthal staat een taxichauffeur dan al op je te wachten en hij brengt je direct naar je accommodatie. Onderweg wordt je ongetwijfeld bijgepraat over de stad, zijn huwelijk en het weer.

Avondprogramma

Als de avond begint te vallen zijn er een aantal mogelijkheden:
» vroeg naar bed (hahaha)
» uitgebreid gaan dineren (en drinken) in bijvoorbeeld Skadarlija
» je neemt deel aan een 'studie' van de Belgrade Nightlife Academy

De 'Spirit of Belgrade' tour begint om 20.00 uur (dus dat is op vrijdag best wel haasten), de 'Belgrade Underground' tour begint om 21.00 uur. De tours gaan door met minimaal 3 deelnemers (internationale groep) en onder leiding van een ervaren 'professor' zie je de leukste plekken om uit te gaan of te eten. NB: beide tours zijn er ook op zaterdagavond!

Uiteraard kun je deze avond ook gewoon zelf de stad verder verkennen; je reist eenvoudig te voet of per taxi door de stad.

Plattegrond van Belgrado