Dag 2 in Belgrado

Deze dag begin je na wellicht een kort nacht met een ontbijtje in een naastgelegen bar. Hierna kun je Belgrado wat beter gaan bekijken. Vanaf het appartement loop je eenvoudig naar de winkelstraat Knez Mihailova.

Vanaf het imposante Kalemegdan Fort heb je een mooi uitzicht op de Donau (en de boten die je wellicht later tijdens je verblijf nog ziet).

Middagprogramma

In de middag zijn er wederom verschillende mogelijkheden.
» Kies voor een fietstocht van iBikeBelgrade door Belgrado en de omgeving (aanrader!). Om 14.00 uur verzamelen aan het begin van de Knez Mihailova. Samen met andere fietsers ga je op pad, steekt per boot de Donau over en bezoek je een aantal bezienswaardigheden.
» Kies voor een (gratis) begeleide stadswandeling in het centrum van Belgrado.
» Bezoek de stadions of zelfse een voetbalwedstrijd van een van de twee roemruchte voetbalclubs van Belgrado: Partizan en Rode Ster.
» Lekker relezen in een van de verschillende parkjes.
» Ben je al vaker in Belgrado geweest, dan zou je er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om met de trein naar de tweede stad van Servië, Novi Sad, te gaan. Ook daar kun je overigens een fietstocht maken: iBikeNoviSad.

Avondprogramma

Zaterdagavond in Belgrado: Nu wordt het feest. We adviseren je, als je op vrijdagavond nog geen Belgrade Nightlife Academy tour hebt gedaan, deze zeker op zaterdagavond te doen. Vanaf 20.00 uur (Spirit of Belgrade) of 21.00 uur (Underground of Belgrade) ga je onder leiding van een gids de stad in en ontdek je de leukste bars, cafe en andere uitgaansgelegenheden (minimaal 3 deelnemers, internationale groep). Na deze 4 uur durende tour ga je naar bed (hahaha) of per taxi richting de overkant van de Donau. Hier wachten de Donauboten op je met muziek in allerlei genres. Aangezien de 'party' wat later op gang komt, wordt dit een latertje en kan het zomaar zijn dat het al weer licht begint te worden als je weer richting je appartement of hotel reist.

Plattegrond van Belgrado